Hem
  • Presentkort

  • VOEC

  • Banner

  • Ny

Icom IC-M605E Fast Marinradio med AIS, DSC och GPS

IC-M605E

25 Watts uteffekt
DSC klass-D
Integrerad AIS-mottagre som i realtid visar fartygsinformation
Aktiv brusreducering
Automatisk inspelning av samtal
Konversera privat med scramblerenheten UT-112 som tillval
Integrerad GNSS-mottagre för GPS, GLONASS och SBAS
30 Watts 2-vägshailer
Automatisk mistlur
NMEA 2000-, 0183- och HS-anslutning

11 196,00 kr
Kvantitet
Beställningsvara

Beskrivning

IC-M605EURO Multi Station VHF/DSC-radio med AIS-mottagare

IC-M605EURO är en avancerad klass D VHF/DSC-radio med integrerad AIS-mottagare, som kan visa AIS-fartygstrafikinformation i realtid på den stora TFT LCD-färgskärmen. Denna radio innehåller många avancerade funktioner, inklusive Active Noise Cancelling-teknik, en sofistikerad mottagare och en röstinspelningsfunktion för sista samtal som sparar upp till två minuter av ett inkommande samtal. IC-M605EURO har också förmågan att ansluta upp till tre kommandostationer på ett fartyg, vilket möjliggör drift/intercom via antingen RCM600 Remote Stations eller HM-229 Commandmics. Detta gör det till ett utmärkt kommunikationssystem för stora yachter eller motorkryssare

Upp till tre styrenheter samtidigt
IC-M605EURO är Icoms flaggskepp. Radion kan fjärrstyras med upp till tre styrenheter via Commandhead® (RC-M600) och/eller Commandmic® (HM-229). Systemet erbjuder då också en internkommunikationsfunktion mellan de olika enheterna vilket ger dig maximal flexibilitet var som helst på din båt.

4,3” vidvinkel TFT-display i färg
Den högupplösta färgskärmen ger en nästan 180 graders vidvinkelvisning och visar tydligt tecken och funktionsikoner. För ytterligare bekvämlighet garanterar nattläget hög läsbarhet även i mörker.

Integrerad AIS-mottagare
Med den integrerade AIS-mottagaren kan IC-M605EURO i realtid visa information om AIS-fartygstrafik på displayen. Kombinationsskärmen gör att du kan övervaka AIS-plottern under grundläggande radiodrift och ger dig direkt möjlighet att ringa ett valt AIS-mål från AIS-skärmen med ett individuellt DSC-samtal.

Intuitivt användargränssnitt
Handhavandet blir enkelt med kombinationen av riktnings- och funktionstangenterna. De vanligaste funktionerna är tilldelade till mjukvaruknappar i en rad längst ner på skärmen för snabb åtkomst. Den stora knappsatsen gör att du enkelt kan ange till exempel kanalnummer och MMSI-nummer med ID-namn.

Klassledande mottagarprestanda
En svag signal intill en stark signal kan klart och tydligt mottas av IC-M605EURO. Radions klassledande mottagare (selektivitet och IMD: mer än 75 dB) ger konstant tillförlitlig kommunikation.

Aktiv brusreducering
Den aktiva brusreduceringstekniken tar digitalt bort ljud från både sändning och mottagning och ger tydlig kommunikation även i en bullrig havsmiljö.

Automatisk inspelning av senaste samtal
Röstinspelningsfunktionen sparar automatiskt upp till två minuter av senast inkomna samtalet. Du missar aldrig några inkommande meddelanden igen.

Privat konversation
Med scramblerenheten UT-112 som tillval ger IC-M605EURO en säker konversationsmöjlighet. Denna funktion är mycket användbar när du vill dela privat information med andra fartyg.

Ger klart och högt ljud
Internhögtalaren i IC-M605EURO ökar hörbarheten för mottagna samtal. Den vattentäta högtalaren ger överlägsen ljudkvalitet med ett brett frekvensspektrum för kraftfullt, men ändå klart ljud.

Integrerad GNSS-mottagare
GNSS-mottagaren för GPS, GLONASS och SBAS är integrerad i IC-M605EURO och ger positionsinformation. GNSS-antenn inklusive 5 meters kabel ingår som standard.

30W 2-vägshailer och automatisk mistlur
Som tillval finns hornhögtalaren SP-37 vilket möjliggör att man kan prata med besättningen på däck via radions mikrofon. Det går också att ta emot inkommande svar via SP-37. I tillägg ger också RX-haliern automatisk mistlursfunktion som är ställbar i fyra olika mönster.

NMEA 2000™, NMEA 0183/-HS-anslutning
Med hjälp av NMEA 2000™-anslutningen kan radion utbyta GNSS, AIS-rapporter, DSC-informationsdata, radiofrekvens och PGN-listdata på nätverket. NMEA 0183/-HS GNSS-positionsdata kan också konverteras till NMEA 2000™-data för annan utrustning.

Radion levereras med:
Monofon (HM-205RB)
GNSS-antenn (UX-241)
Mikrofonfäste
DC-strömkabel
Monteringsbeslag
Manual (engelska)

Produktdetaljer
IC-M605E
Omdömen

Skriv din recension

Icom SP-37 Extern horn högtalare

Icom IC-M605E Fast Marinradio med AIS, DSC och GPS

25 Watts uteffekt
DSC klass-D
Integrerad AIS-mottagre som i realtid visar fartygsinformation
Aktiv brusreducering
Automatisk inspelning av samtal
Konversera privat med scramblerenheten UT-112 som tillval
Integrerad GNSS-mottagre för GPS, GLONASS och SBAS
30 Watts 2-vägshailer
Automatisk mistlur
NMEA 2000-, 0183- och HS-anslutning

Skriv din recension