Icom IC-705 HF/50/144/430MHz QRP

IC-705

We receive deliveries on an ongoing basis and allocation takes place according to pre-booked in queue order.

You can pre-book your copy to join the queue - place an order or call us.

kr15,495.00
Tax included
Quantity
Expected in stock in September

Description

Icom IC-705 is a brand new SDR QRP for HF/50/144/430MHz coming in spring 2020.

The radio has, for example, built-in Wifi, Bluetooth, D-Star & GPS.  It is provided with the same model of 4.3" display as ic-7300/9700 which makes it mkt easy to read & navigated.

It can be powered by battery (BP-272 same as e.g. ID-51) & gives a maximum of 5W, in external operation (13.8v) the radio gives max 10W.
Size 20cm wide, 8cm high & 8.5cm deep, weight about 1kg without battery.

The radio comes with

HM-243 Monofon
Battery BP-272 7.4vdc 2000mAh

Product Details
IC-705
Reviews
Grade 

IC-705 som DX-mottagare

I sluthalvan av september 2020 hade jag min första premiärtur med IC-705 och jag blev med en gång glatt överraskad! I bagaget har jag drygt 40 års erfarenhet av radio, både som professionell operatör, dx-are och radioamatör. Syftet med mitt inköp var i första hand att få en bra portabel mottagare då jag bara är operativ som lyssnare. Jag använder en s.k. G-Whip-antenna för mottagning, i princip en 22 m lång kevlarwire med 1:12 balun som jag haft i många år. Den täcker hela kortvågen. Till detta har jag ett 7 m långt teleskopspö för att sätta upp antennen i ett näraliggande skogsområde. Det brukar ta ca 10 min. Nu har jag utökat arsenalen med en 12 m lång teleskopmast och en liten mastfot som jag kan låsa fast under ett hjul på bilen. Mycket smidigt! Om jag räknat rätt har jag varit ute på dryga 6o-talet ”DX-expeditioner” hittills.

Eftersom jag inte använt sändaren och inte på långa vägar en stor del av den kompetens som denna magiska manick besitter, kan jag inte kommentera dessa. Däremot kan jag utan att tveka ge mottagaren 5 stjärnor av 5 möjliga. Den är helt enkelt ett ingenjörsmästerverk och samtidigt mycket användarvänlig. En sak som jag värderar högt som inbiten DX-are, är 705:ans förmåga att presentera en läsbar signal av något som i det närmaste kan betecknas som en ”viskning i bruset”! Ovanpå detta har man sedan en fullständig arsenal av filter och justeringsmöjligheter för att kunna plocka bort störningar samt ”lyfta” signalen ur något som ibland kan vara en eländig sörja.

Låt oss ta ett exempel: Säg att man hittar en kortvågsstation (AM) på 9515 kHz, där man ser signalen svagt på 705:ans touch screen men knappat kan urskilja att det är någonting där med 6 kHz brett filter. Vad gör man? Det första man kan göra är ju att justera passbandet för att se om det går att skära bort diverse störningar, något som jag ofta tycker fungerar väldigt bra. Håller man sedan in filterknappen (på touch screen) en stund får man tillgång till passband 1 och 2 samt steglöst filter (som på AM går från 200 Hz till 10 kHz!). När man fixat och donat där en stund, kan man sedan gå vidare t ex genom att trycka på FUNCTION och testa med P.AMP/ATT 1 och 2, byta AGC, justera NOTCH, kolla om NB och/eller NR ytterligare kan hjälpa till. Sedan har man ju USB och LSB att tillgå för ytterligare filtreringsmöjligheter. Dessutom kan göra små justeringar av RF-gain ibland hjälpa etc. etc. etc.!!!

Detta, mina damer och herrar, har man aldrig tidigare varit bortskämd med som portabel DX-are i en dryga kilot tung ”walkie-talkie-stor” grunka! En annan bonus i sammanhanget är ju att det med det inbyggda batteriet blir så mycket enklare att bara sticka iväg, långt ifrån allsköns störningar som numera besudlar kortvågen (och naturligtvis även mellan- och långvågen). Sedan är 705:an helt fantastisk att lyssna på CW i. Hela vägen ner till 50 Hz klingar det vackert utan ringningar. Makalöst!

Den lilla högtalaren fungerar utmärkt i kupèn på en Volvo S60, även om jag ibland tar till mina små hörsnäckor från KOSS om det kärvar. Om man tycker att högtalaren är lite vass finns ju bas och diskantjustering att tillgå. Det kan mjuka upp det hela lite.

Jag skämde bort mig lite genom att köpa BP-307 för att ha lite extra batterikapacitet, eftersom mina lyssningspass ibland kan bli ganska långa och detta utan att mina öron och min hjärna tröttnar. Ytterligare något som jag uppskattar. Jag har hört flera stationer som kört med IC 705, både på CW och SSB, så jag vet hur bra den låter även i det avseendet. Mitt radiolyssnande har fått en ny dimension och för detta tackar jag ingenjörerna på ICOM och fantastiska Limmareds Radio!

73 de SM4KAS

Grade 

IC-705

En toppen radio har allt som dom större radio har även om den har 10w uteffekt, när nya firmwaren kommer så blid det inbyggt FT8 i radion. Känns som bara fördelar.

Write your review

WCS-705 Programming Software Only for the Icom IC-705

Icom IC-705 HF/50/144/430MHz QRP

We receive deliveries on an ongoing basis and allocation takes place according to pre-booked in queue order.

You can pre-book your copy to join the queue - place an order or call us.

Write your review
Customers who bought this product also bought: